لپینگ | میز لپینگ | دستگاه لپینگ و پولیشینگ| لپ مکانیکال سیل | لپینگ کامپوزیت

 

لپینگ

مقدمه:

آدور ابزار ارائه کننده انواع دستگاه فلت لپینگ، جهت ایجاد و افزایش تختی و صافی سطح قطعات فلزی و غیر فلزی ماننده مکانیکال سیل ها، سیت و پلاگ شیرهای صنعتی و . . . همراه با آموزش، راه اندازی رایگان، ارائه گاراتی و خدمات پس از فروش در ایران است.

در عالم صنعت و تولید، انجام عملیات‌های مختلفی برای بهبود و صافی‌سازی سطوح محصولات امری ضروری است. یکی از این فرآیندها که به نام “لپینگ” شناخته می‌شود، عملیاتی است که با استفاده از پودرهای ساینده به عنوان عامل سنگ‌زنی، سطح محصولات را در سرعتهای پایین تنظیم و صیقل می‌دهد. در این مقاله، به تعریف دقیق تری از لپینگ پرداخته، کاربردهای آن را برجسته می‌کنیم و به فرآیند اجرای این تکنیک پرداخته‌ایم.

تعریف لپینگ:

لپینگ چیست؟ لپینگ اصطلاحی است که در صنعت تولید و ماشین‌کاری برای توصیف تعدادی از عملیات مختلف بر روی سطوح مختلف محصولات به کار می‌رود. در این عملیات، از پودرهای ساینده به عنوان عامل سنگ‌زنی استفاده می‌شود که در سرعتهای پایین تر از سرعتهای معمولی عملیات سنگ‌زنی قرار دارند. این فرآیند به‌طور معمول برای محصولاتی استفاده می‌شود که نیاز به سطحی بسیار صیقلی و صاف دارند، تنظیم ضخامت و یا پولیشکاری.

 

تعریف لپینگ و نحوه عملکرد آن:

فرآیند لپینگ- (LAP) شامل استفاده از ذرات ساینده برای تغییر در وضعیت کیفیت سطح قطعات کار است.  ذرات ساینده با یک مایع پایه آب یا روغن مخلوط می شوند.  به ترکیب پودر ساینده و مایع “دوغاب”  یا روغن ساینده نام دارد.

لپینگ یک ابزار براده برداری به کمک مایع ساینده است. دوغاب بر روی یک صفحه چدنی یا سوپر کامپوزیت موتور دار با نام “صفحه لپینگ” قرار می گیرد، سپس قطعه کار در برابر دوغاب بر روی صفحه لپینگ گردان قرار میگیرد و سطح قطعه کار اصلاح میشود .

 

کاربردهای لپینگ:

لپینگ به عنوان یک فرآیند دقیق و دارای کنترل بالا، در موارد مختلفی کاربرد دارد. یکی از کاربردهای اصلی لپینگ، بهبود صفحه‌ها و سطوح داخلی اندازه‌های کوچک محصولات پیچیده می‌باشد. همچنین، از این تکنیک برای تنظیم دقیق ضخامت سطوح و ایجاد توازی در بین دو سطح استفاده می‌شود. لپینگ عمدتا در صنایع پتروشیمی ،پالایشگاه و مصارف صنعتی همچنین در صنایع داروسازی، اپتیکی و الکترونیک نیز به عنوان یک فرآیند اساسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

کاربردهای لپینگ

 

نحوه انجام کار لپینگ چگونه است؟

یک یا چند قطعه به طور همزمان در فرایند دسته ای، ماشینکاری می شوند.

پودر ساینده معمولاً با یک مایع که روغن یا آب است مخلوط می شود.

اگر تعدادقطعات در حال لپ، زیاد باشند، درون یک شابلون قرارداده شده و سپس درون درسینگ رینگ قرارداده می شوند.

دستگاه لپینگ دارای 3 عدد حلقه به نام درسینگ رینگ می باشد که “حامل” نیز نامیده میشوند و برای جدا نگه داشتن قطعات برای جلوگیری از آسیب به لبه آنها استفاده شود.

قطعات روی سطح صفحه لپ کشیده میشوند که مواد ساینده روی آن تغذیه میشود.

ضربه زدن یک فرایند میانگین گیری است که در آن بیشترین حذف مواد در جایی اتفاق می افتد که نقاط بلند سطح قطعه با صفحه لپ صاف تماس پیدا میکند.

هدف این است که قطعاتی با سطح یکنواخت صاف و معمولاً صاف تولید کند.

 

عواملی که باید در طول فرآیند لپینگ مورد توجه قرار گیرد:

  • نوع مواد در حال لپینگ

در سالهایی که آدور ابزار در زمینه لپینگ به صنعت خدمت میکند ، مشتریان از ما خواسته اند تا قطعات نمونه ای را که تقریباً در مورد همه مواد مهندسی معمول شناخته شده و برخی از مواد نه چندان رایج ، پردازش کنیم.

با پیشرفت علوم و فناوری های ما ، تقاضا برای صافی سطح و پولیشینگ بسیار دقیقتر و میزان زبری سطح بیشتر می شود.

بسیاری از پیشرفت های تکنولوژیکی ناشی از استفاده از ترکیبات جدید مواد و همچنین صفحات لپینگ سوپر کامپوزیت است. لپینگ و صیقل دادن یک فرایند ماشینکاری است که بسیار آهسته صورت میگیرد و سطح کمی از تنش را در مواد ظریف و شکننده ایجاد می کند.

با این حال ، این عملیات توانایی لپینگ سخت ترین مواد روی سطح زمین از جمله سرامیک، تنگستن کارباید و غیره را دارد.

 

  • سرعت چرخش صفحه لپینگ

بسته به نسبت ابعاد قطعه ، سرعت صفحه دور باید انتخاب شود که به هیچ وجه باعث ایجاد نوسان ، ارتعاش و یا خروج از سطح صفحه لپینگ نشود.

سطحی که نیاز به لپینگ دارد همیشه باید محکم و مثبت روی سطح صفحه کامپوزیت یا صیقلی قرار داده شود.

 

  • فشار بر روی قطعه کار

میزان فشار وارد شده به اجزای در حال لپ می تواند با تغییر ضخامت فیلم مایع ساینده ، زبری سطح را تحت تأثیر قرار دهد.

هر چه فشار (حداکثر 3 P.S.I. برای لپینگ معمولی) ضخامت فیلم نازک تر باشد و احتمال “پاک کردن” اجزاء در برابر صفحه ( لبه بیرونی ) بیشتر است. هنگام لمس برای دستیابی به زبری سطح خوب ، توصیه می شود از 2 P.S.I بیشتر نباشد.  این پیشنهاد برای بیشتر کاربردهای رایج صدق میکند.

  • جنس صفحه لپینگ دستگاه

برای دستیابی به یک کیفیت ایده آل ، میبایست جنس صفحه لپ مناسب با جنس قطعات کار انتخاب شود. به عنوان مثال، صفحات چدنی برای لپ کردن قطعات گرافیکی، چدنی، فولادی، فسفربرنز، آلومینیومی و . . . مناسب است.

همچنین صفحات سوپر کامپوزیت برای لپ کردن قطعات با جنس تنکستن کارباید، SIC و S.S. یا فولاد زنگ نزن مناسب است.

 

  • اندازه و نوع ساینده ترکیبات ساینده

اکسید آلومینیوم ؛ SiC سیاه و سبز ، B4C ، الماس تک کریستالی و الماس پلی کریستالی دارای ساختار بلوری هستند که سختی ، شکل ، تعداد لبه های برش و شکنندگی مواد را تعیین می کنند.

شکنندگی عبارت است از درجه استحکام پیوند کریستالی که نیروی مورد نیاز برای برش لبه های برش از کریستال را تعیین می کند. در شرایط یکسان بار ، ترکیبات سخت تر (مانند SiC ) قبل از شکاف لبه به ترکیبات نرمتر (به عنوان مثال Al2O3) به مواد تشکیل دهنده تا عمق بیشتری نفوذ می کنند و در نتیجه بافت سطح بیشتری ایجاد می کنند. شکل کریستال تخت شش ضلعی دارای لبه های برش تیز کمتری است و مواد تشکیل دهنده را عمیق تر نفوذ کرده یا به آرامی تراش می دهد تا شکل چهار ضلعی مسطح که تراشه ها را با تعداد زیادی لبه برش بیرون زده بیرون میزند.

مواد ساینده بیشتر (مانند Al2O3 ) نسبت به ساینده های کمتر شکننده (مانند SiC ) به نیروی کمتری برای برش لبه ها نیاز دارند.

یکی دیگر از عوامل مهم در مورد شکنندگی ، کاهش اندازه کریستال با شکستن لبه های برش است. وقتی کریستال کوچکتر می شود. تراشه های کوچکتر را بریده و اندازه های زبری سطح پایین تری را ایجاد میکند.

 

  • صاف بودن صفحه

میزان صافی سطح صفحه لپ، اثر مستقیمی بر روی کیفیت سطح قطعه لپ شده دارد.

برای اندازه گیری صافی سطح صفحه لپینگ، میبایست از فلتنس گیج استفاده نمود.

قیمت لپینگ:

قیمت دستگاه‌های لپینگ نیز بسیار متغیر است و به عوامل مختلفی مانند اندازه و نوع دستگاه، قدرت و اندازه، تجهیزات جانبی، دلار و سایر عوامل وابسته بستگی دارد.

اگر نیاز به اطلاعات دقیق‌تر و به‌روزتر یا دریافت کاتالوگ در زمینه لپینگ در مورد فرآیند لپینگ و قیمت دستگاه‌ لپینگ دارید، پیشنهاد می‌شود با کارشناسان شرکت پترو انرژی آدور ابزار تماس حاصل کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را از کارشناسان ما دریافت کنید.

 

اطلاعات تماس آدور ابزار

بخش فروش : 66815004 – 021   و  66815006 – 021

 

بخش مهندسی : 66815110 – 021

 

تعمیرات و خدمات پس از فروش : 66815420 – 021  و  66815430 – 021